Terugblik Meetup: Initiatieven zoeken samenwerking

Maartje Meesterberends CC BY
7 april 2017
Koko Herder

Vrijdag 7 april zat de grote zaal van Pakhuis de Zwijger vol met meer dan honderd stadmakers die nieuwsgierig waren om elkaar en de partners achter Maak je Stad! te ontmoeten. Tijdens de Meetup konden aanwezigen hun laatste vragen stellen over de inschrijving. Het was duidelijk dat er vanuit de stadmakers veel vraag is naar verbinding en samenwerking.

Amsterdam Approach

Wethouder Kajsa Ollongren opende de bijeenkomst en benadrukte direct dat die drang naar verbinding uniek is aan Amsterdam. Innovatie gaat in onze stad niet alleen over bijvoorbeeld universiteiten en bedrijven, maar juist ook over de connectie tussen verschillende partijen. Amsterdam heeft de iCapital-award immers gewonnen vanwege de Amsterdam Approach, waarbij verbinding centraal staat. De wethouder stelde tenslotte nog dat we niet mogen vergeten dat Maak je Stad! mogelijk is dankzij Europa (Europese Commissie).

Voorbeeldprojecten

Na de opening door de wethouder pitchten verschillende innovatieve stadmakers hun project om de aanwezigen een idee te geven van de projecten die in aanmerking komen voor Maak je Stad!. Emer Beamer vertelde bijvoorbeeld over het project Designathon Works, waarbij kinderen met behulp van technologie leren om de stad van de toekomst te ontwerpen. Ook werd de adviescommissie voorgesteld, bestaande uit Jesse Jop Jorg (WeTheCity), Angelo Bromet (NoLIMIT), Saskia Grotenhuis (Open Schoolgemeenschap Bijlmer), Ruben Nieuwenhuis (StartupAmsterdam), Jaromil (Dyne.org) en Marrije Prins (HeldCare, Social Enterprise NL). Aanwezigen konden tijdens tafelsessies vragen stellen aan de partners van Maak je Stad!. Er werd hieraan met veel enthousiasme deelgenomen.

Maartje Meesterberends CC BY

Netwerkbord

Een groot succes was bovendien het bord met polaroids en informatiekaartjes van de aanwezige stadmakers. De polaroids en informatiekaartjes werden tijdens de avond zelf gemaakt en ingevuld. Het bord werd gebruikt om koppelingen te maken tussen de verschillende initiatieven met behulp van de organisatie. Hierdoor wisten mensen elkaar gemakkelijk te vinden, en werd er fanatiek informatie uitgewisseld en inspiratie opgedaan.

Maartje Meesterberends CC BY

 

Heb je de avond gemist? Bekijk de opname dan hier terug.

Deel deze update