Dit is onze adviescommissie

Foto: Maartje Meesterberends CC BY
12 april 2017
maarten

Aanstaande vrijdag 14 april sluit de inschrijving voor Amsterdammers, Maak je Stad!. Vanaf dat moment gaat de organisatie samen met de adviescommissie aan de slag met het doornemen van de aanmeldingen. De adviescommissie heeft als taak om 30 tot 50 initiatieven voor te dragen, die volgens hen geselecteerd moeten worden voor financiële ondersteuning en deelname aan het ontwikkeltraject. De commissie bestaat uit zes doorgewinterde stadmakers die hun ervaring op het gebied van gezondheid, talentontwikkeling en inclusiviteit inzetten om ervoor te zorgen dat de meest innovatieve stadmakers worden geselecteerd.

Jesse Jorg, oprichter WeTheCity

Jesse heeft als creatieve stadmaker WeTheCity en WeThePeople opgericht. Zijn visie is dat de stad een gedeeld canvas is dat we samen kunnen inkleuren. Kenmerkend is dat vrijwel al zijn geïnitieerde projecten een stevige bijdrage leveren aan een inclusieve stad. Denk daarbij aan het BankjesCollectief, waarbij iedereen uitgedaagd wordt om een bankje voor zijn of haar huis te hosten. Zo leert iedereen zijn buren kennen en verandert de stoep in een gedeelde huiskamer.

Marrije Prins, programmanager HeldCare

Marrije Prins is sinds 2006 werkzaam als programmamanager van ontwikkeltrajecten voor individuen en groepen op het snijvlak van kunst, cultuur, onderwijs, zorg en welzijn. Zij creëert voor zowel profit als non-profit organisaties innovatieve manieren om ontwikkeling te realiseren, begeleiden en versnellen. Eerder werkte zij voor partnerschappen tussen bijvoorbeeld Cultuur-Ondernemen, Ymere en Alliantie, en de ASN Bank, NCDO en Timu Kota. Sinds 2015 is Marrije verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van HeldCare, het ontwikkeltraject van Social Enterprise NL en de Achmea Foundation voor sociaal ondernemers in zorg en welzijn.

Angelo Bromet, productieleider bij MFC NoLIMIT

Het leven van Angelo staat in het teken van kansen: kansen krijgen, grijpen en geven aan een ieder die ervoor open staat ze te ontvangen. Een van zijn dagelijkse bezigheden is bruggen bouwen tussen, aan de ene kant, hen die op zoek zijn naar aansluiting en ondersteuning en, aan de andere kant, individuen en organisaties die openstaan voor diversiteit, vernieuwing of verjonging. Met deze ingrediënten en de energie om een bijdrage te leveren aan onze leefwereld besteed Angelo zijn dagen bij jongerenorganisatie MFC NoLIMIT.

Ruben Nieuwenhuis, director StartupAmsterdam – Private Lead

Ruben is een ondernemer die momenteel aan het hoofd staat van StartupAmsterdam. Hij was een drijvende kracht achter het verbinden van Nederlandse startups en technologieclusters in het StartupDelta-programma. Zijn doel is om een omgeving te creëren in Amsterdam waar ondernemers kunnen opstaan, opstarten en opschalen. De laatste paar jaar is Ruben bij verschillende innovatieprojecten en startups betrokken geweest, zoals DutchBasecamp, OpenDutchHackathon, CodeUur, Dutch Coding Week, Open Cities en FellowForce (een van de eerste crowdsourcing platforms ter wereld). Ook is hij mede-auteur van het boek StartupCity en het managementboek Weak Tea Will Bring You Nowhere.

Saskia Grotenhuis, directeur-bestuurder Open Schoolgemeenschap Bijlmer

Saskia is haar hele werkzame leven al bezig met onderwijs en onderwijskansen. Zo werkte ze als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, als onderwijsadviseur voor de stad, en nu als directeur-bestuurder van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer, een brede schoolgemeenschap in Amsterdam Zuidoost. De focus op inclusiviteit in het onderwijs heeft zij geleidelijk zien verschuiven. In de jaren ‘70 ging het vooral om het ‘arbeiderskind’, in de jaren ‘80 stonden meisjes centraal, en in de jaren ‘90 migrantenkinderen. Vandaag de dag komen al die groepen samen in de schoolgemeenschap in de Bijlmer, waar met elkaar en van elkaar geleerd wordt.  

Jaromil, CTO en mede-oprichter van Dyne.org

Jaromil staat aan het hoofd van Dyne.org, een denk- en doetank uit Amsterdam die in 1999 werd opgericht. Dyne.org is de thuisbasis van een community van digitale kunstenaars en  kritische ontwikkelaars van gratis software. Bij Dyne.org ligt er een sterke focus op soevereiniteit van algoritmes, decentralisering, en onafhankelijke media. De meest recente open source projecten waar Jaromil aan meewerkte zijn: Devuan, Freecoin, Tomb and Dowse. Hij ontving eerder de Vilém Flusser Award tijdens Transmediale in Berlin in 2009. Ook gaf hij zes jaar lang leiding aan de R&D-afdeling van het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Deel deze update