475 stadmakers schrijven zich in voor Maak je Stad!

20 april 2017
Koko Herder

Afgelopen vrijdag 14 april is de inschrijving gesloten. Er hebben zich maar liefst 475 stadmakers aangemeld! Wij zijn erg blij met dit overweldigende aantal. Het is duidelijk dat er in Amsterdam veel innovatieve stadmakers zijn die hun initiatief willen versterken en versnellen.

We ontvingen 186 inschrijvingen voor het thema de Talentvolle Stad, 126 voor de Gezonde Stad, en 162 inschrijvers die zichzelf onder beide thema’s scharen. Van start-ups tot stichtingen, van kunstenaars tot diehard techies, de diversiteit van Amsterdam is absoluut vertegenwoordigd in de inschrijvingen.

Het is nu aan de adviescommissie om te kiezen wiens aanvraag gehonoreerd mag worden. Dertig tot vijftig innovatieve projecten zullen meedoen aan het ontwikkeltraject, inclusief financiële ondersteuning. Voor de initiatiefnemers samen is er maximaal 600 duizend euro beschikbaar. De selectie wordt begin mei bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte

Tijdens het hele traject houden we iedereen op de hoogte over de ontwikkelingen. Hier op de website, via Twitter en met onze nieuwsbrief.

Deel deze update